Onrustwekkende nieuwe details over drama koelvrachtwagen: “Hij belde vlak na de feiten”

bron: Belfast Live
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De eigenaar van de vrachtwagen belde vlak na de ontdekking naar de politie om te melden dat de trucker onschuldig is. Momenteel worden hij en zijn broer gezocht. Dat heeft een bron tegen Belfast Live gezegd.

De politie van Essex verspreidde dinsdag een opsporingsbericht naar twee Noord-Ierse broers, Ronan en Christopher Hughes. Zij zijn de bazen van de transportfirma van de koelwagen waar 39 mensen stierven. 

Kort nadat in de koelwagen 39 lijken waren ontdekt, heeft Ronan Hughes de politie gebeld. Volgens Belfast Live zei hij met iemand te willen spreken die de zaak opvolgde. De beller zei dat Maurice Robinson, de 25-jarige Noord-Ierse vrachtwagenbestuurder, niets verkeerds en illegaals had gedaan, en niets wist over zijn lading.

Toch werd Robinson meteen na de vondst gearresteerd. Hij is in beschuldiging gesteld voor 39-voudige doodslag, samenzwering voor mensensmokkel en illegale migratie, en witwassen van geld. Op 25 november moet hij voorkomen voor een rechtbank in Londen.

Hughes zou hebben gezegd dat hij Robinson kende. Hij stelde via zijn gsm een aantal vragen om te weten te komen hoeveel en wat de politie op dat moment wist. "Hij leek te willen samenwerken met de politie maar is sindsdien niet meer te bereiken".