Sophie Wilmès wordt geviseerd in eigen gemeente: “We willen op een vriendelijke manier duidelijk maken dat ze in een Vlaamse gemeente woont”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In de woongemeente van de kersverse premier werd actiegevoerd tegen de aanstelling van Sophie Wilmès als eerste minister van België.

Militanten van het Vlaamsgezinde Taal Aktie Komitee (TAK) hebben afgelopen weekend geprotesteerd tegen Sophie Wilmès. Dat gebeurde op de thuisbasis van de premier in Sint-Genesius-Rode. 

Aan verschillende palen werden geel-zwarte bordjes gehangen waarop stond: “Welkom in onze Vlaamse gemeente!”. De partij deed dat om Wilmès er vriendelijk aan te herinneren dat ze ‘wel degelijk in Vlaanderen woont’. 

“Wij zien het als onze taak om de Vlamingen te informeren over wie op dit moment precies aan het hoofd staat van dit land. Omwille van haar politieke verleden en ook recente daden staat deze politica symbool voor de onwil van Franstalige inwijkelingen om zich aan te passen aan de bestuurstaal van hun woonplaats”, vertelt Dieter Delrue van het Taal Aktie Komitee.