Magnette gooit het over een hele andere boeg: Dit gaat hij doen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Magnette kreeg van de koning geen makkelijke opdracht. Hij werd aangesteld als informateur. Tijdens een persconferentie aankondigde hij dat hij de formatie anders wil aanpakken.

“De kloof tussen de verschillende politieke partijen is groot, ik verwacht dat iedereen dan ook zijn verantwoordelijkheden zal nemen”, begon Magnette de persconferentie. “Het werk start vandaag en wel nu.”

Opvallend is hier dat Magnette een andere aanpak verkiest. Inhoud moet primeren vindt hij. “Ik denk dat we van methode moeten veranderen. Nu bepalen we eerst welke partijen tot de coalitie moeten behoren, en dan pas wat we samen gaan doen. Die methode lukt niet meer. We moeten beginnen met de uitdagingen voor ons land te bepalen”, aldus Magnette. 

De informateur eindigt zijn speech met een hoopvolle toon: “Er zijn niet enkel verschillen onder de partijen, er zijn ook spanningen. Maar ik ben van nature een optimist. Ons land heeft in zijn geschiedenis al veel ernstigere crisissen doorgemaakt. We hebben daar steeds oplossingen gevonden”.