Magnette heeft grootste plannen: “Hij ontpopt zich van koppige partijleider tot verbindende premier”

bron: Newsmonkey
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren gaf Magnette een persconferentie. Daarin vertelde hij niets wat we nog niet wisten. Het was vooral de manier waarop hij sprak dat bleef hangen.

De hele persconferentie was goed voorbereid. Magnette had zelfs een paar slides gemaakt om aan de pers te tonen. Zowel in het Nederlands als in het Frans liep alles perfect. Zijn conferentie eindigde hij met een citaat.  Hij koos voor de Chinese filosoof Lao Tzu: “Celui qui n’essaye pas, ne se trompe qu’une fois“, of ook: “Hij die niet probeert, vergist zich maar één keer”. 

De vragen die daarna kwamen, beantwoordde hij zorgvuldig en perfect in het Nederlands. We zagen dat Magnette zich ontpopte in zijn nieuwe rol als informateur zalvend optreden, rustig, bedachtzaam, voorbereid. Hij zou wel eens in plaats van de koppige partijleider te zijn, een verbindende en gematigde premier kunnen worden.

Het is niet abnormaal dat iemand die een ‘opdracht’ krijgt van het paleis, een andere rol gaat spelen. Hij heeft de sleutels van elke coalitie in handen. Magnette heeft het slim gespeeld want er zijn geen partijen afgevallen, enkel bijgekomen.