Premier De Croo legt uit waarom ons land zich mengt in het conflict in Oekraïne

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De oorlog in Oekraïne zorgt ook in ons land voor ongerustheid. Veel burgers zijn bang dat er een nieuwe wereldoorlog voor de deur staat.

Premier Alexander De Croo (Open VLD) beseft dat er heel wat mensen bezorgd zijn nu er oorlog is in Europa. “Zolang leek onze vrijheid en veiligheid vanzelfsprekend. Zeker de dreigende woorden van Poetin over het op scherp zetten van de Russische kernwapens maken roepen bij heel wat mensen vragen op. Het is opnieuw olie op het vuur, onnodige en onaanvaardbare agressie”, schrijft de premier op Facebook.

Volgens De Croo moeten we antwoorden met eenheid. “Ons land werkt op dit moment intens samen met onze Europese partners en bondgenoten binnen de NAVO. Met alle betrokken ministers zijn we voortdurend in contact met onze Europese collega's. Met als enige focus Europa beschermen en veilig houden.”

De premier kreeg al heel wat kritiek omdat ons land zich mengt in het conflict door wapens te leveren. De Croo legt uit waarom hij ons land is ingegaan op de vraag van Oekraïne naar extra hulp. “België is daarop ingegaan omdat Oekraïne het recht heeft om zichzelf te verdedigen."

"Maar wat me vooral opviel was zijn onvermoeibare volharding om zijn land en de vrijheid van alle Oekraïners te verdedigen tegen de brutaliteit van Rusland. President Zelenski symboliseert de heldhaftigheid en de moed van al die Oekrainers die hun vrijheid verdedigen.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24