Nieuw spoor in de zoektocht op Theo Hayez: Vrijwilligster gelooft niet dat hij dronken was: “Die bar heeft een naam”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Noeline Smith is de vrouw die in Byron Bay de zoektocht naar Theo Hayez leidde. Zij gelooft dat de jongen werd gedrogeerd. De bar zou op dat vlak een slechte reputatie hebben.

De 18-jarige Théo Hayez was op vakantie in Australië, toen hij eind mei vermist raakte. De jongeman keerde nooit terug naar zijn hostel. Hij werd voor het laatst gezien nadat hij uit de bar ‘Cheeky Monkey’s’ werd gezet. Naar verluidt kon jij niet meer op zijn benen staan. 

De vrijwilligster Noeline Smith woont al sinds 1976 in Byron Bay.  Ze geeft aan dat de Belg mogelijk slachtoffer werd van iemand die drugs aan zijn drankje heeft gedaan. “Ik ken de buurt hier vrij goed. Het feit dat hij van Cheeky Monkey’s kwam, baart me zorgen. Die plek staat ervoor bekend dat de drankjes “verrijkt” worden. Er gebeuren daar rare dingen”, zegt ze. 

Ook de ouders van Hayez geloofde niet dat hij zo dronken was. “Ik ken mijn zoon. Ik ben 99% zeker dat dit niet zo is”, aldus vader Laurent. De zoektocht van de jongeman werd vooral gevoerd lands de vuurtoren waar hij voor het laatst was gezien. “Théo is een clevere gast en zou ook niet zomaar naar de bush trekken”, aldus zijn vader

Tags theo hayez zoek