Nieuwe alarmerende ontdekkingen over Théo Hayez: "Ouders kregen enkele weken na verdwijning verontrustende berichten"

bron: De Standaard
door: Redactie
De 18-jarige Theo Hayez is als sinds mei vermist. Hij werd het laatst gezien in Byron Bay, een Australische badplaats. Verschillende zoekacties leverden niets op. Nu zijn er nieuwe aanwijzingen opgedoken.

Een Australische journalist is op een nieuw spoor gekomen in de zoektocht naar Theo Hayez. In zijn podcast 'The Lighthouse' blijkt dat de vrienden en familie van de 18-jarige backpacker berichten kregen. En dat enkele weken na zijn verdwijning. Daarin werd gevraagd om losgeld te betalen voor de jongeman: zo'n 300.000 dollar (ongeveer 185.000 euro) in Bitcoins.

De politie werd meteen op de hoogte gebracht van de berichten die de familie kreeg. Die berichten werden niet vanuit Australië maar vanuit Zuid-Afrika gestuurd. Het is nog niet duidelijk of het om een stel grappenmakers ging of om echte ontvoerders. 

De afzenders beweren in ieder geval dat de berichten geen hoax zijn en dat ze Théo echt hebben gekidnapt. De familie van Théo hoopt dat de afzenders gearresteerd zullen worden. De familie heeft hun laatste hoop gezet op de misdaadjournalist om duidelijkheid te scheppen over het lot van Théo.