Deze kandidaat heeft het meeste kans om voorzitter te worden van Sp.a en John Crombez op te volgen

bron: Gazet van Antwerpen
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
John Crombez zijn laatste dag als voorzitter zit er bijna op. De Sp.a-leden konden vorige week stemmen voor één van de drie kandidaten. Alle ogen zijn gericht op Vlaams fractieleider Conner Rousseau.

Connor is de enige kandidaat met nationale bekendheid. Hij heeft de beste papieren om de fakkel vrijdag over te nemen. Dat zal enkel en alleen gebeuren als hij meer dan de helft van de stemmen achter zich krijgt. 

Er zijn drie kandidaten om Crombez op te volgen. De Gentenaar Hannes De Reu is een gewezen partijmedewerker. Hij stelde zich kandidaat samen met Elhasbia Zayou. De Antwerpse militante Christ’l Van der Paal en haar kandidaat-ondervoorzitter Bart Callaert zijn het tweede team. Tot slot   Conner Rousseau, fractieleider in het Vlaams Parlement, koos Funda Oru uit Heusden-Zolder als running mate. Zij kregen de steun van 58 afdelingen, wat de ruime meerderheid is. 

Vrijdag worden de 40.000 stemmen geteld. Door zijn zichtbaarheid als nationaal fractieleider heeft Conner Rousseau de grootste kans om voorzitter te worden. Het zal dan de taak van de 26-jarige uit Sint-Niklaas zijn om de partij uit de modder te trekken.