"Alleen daarom al verdient Joachim Coens een grote dankjewel"

door: STS
Joachim Coens
Afbeelding bron: Photonews

Verschillende partijgenoten van Joachim Coens hebben gereageerd op het vertrek van hun voorzitter.

"Joachim heeft met grote gedrevenheid het voorzitterschap van onze partij opgenomen en toont ook nu de moed om het belang van de partij voorop te stellen. Alleen daarom al verdient hij een grote dankjewel," vindt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

"Het zijn beslissende tijden voor de toekomst van onze partij. Bedankt, Joachim, om het partijbelang voorop te stellen en verantwoordelijkheid op te nemen. Respect voor jouw beslissing", liet Vlaams minister Benjamin Dalle weten.

"Heel veel dank aan Joachim voor de doorzettingskracht de afgelopen jaren en om de focus te leggen waar hij moet liggen: bij de mensen. Alle steun en vertrouwen in Sammy Mahdi. Samen sterk. The only way is up!", schreef minister van Financiën Vincent Van Peteghem.

"Politiek kan heel hard zijn. Respect Joachim voor je beslissing, en oprechte dank voor de warme samenwerking", liet Meyrem Almaci (Groen) weten, die zelf recentelijk aankondigde haar voorzitterschap neer te leggen.

Georges-Louis Bouchez had ook mooie woorden over voor Coens: "Bedankt, Joachim, voor je werk voor ons land, maar ook en vooral voor je eerlijkheid, je menselijkheid en je goed humeur. Vriendschap duurt langer dan om het even welk mandaat. Ik wens je het allerbeste!"