Sammy Mahdi komt met belangrijke aankondiging: "Zal er alles aan doen om Vlaanderen daarvan te overtuigen"

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi werpt zich op als kandidaat-voorzitter bij CD&V.

De christendemocraten zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter nadat Joachim Coens besloot om de handdoek in de ring te gooien. Een peiling waarin CD&V slechts 8,7% scoort, was de druppel.

Sammy Mahdi, die destijds met Coens streed om het voorzitterschap, gaat een nieuwe poging wagen.

"Ja, ik ben kandidaat. Ik denk dat ik ergens de verantwoordelijkheid heb, na de vele berichten die ik heb gekregen", zei Mahdi op Radio 1.

"Er zijn veel mensen die hopen dat ik mijn verantwoordelijkheid wil opnemen. Ik heb ook mensen gehoord die me zeiden: je moet ook aan jezelf denken en zien dat je zo'n pittige opdracht overleeft."

"Wat voor mij het allerbelangrijkste is, is dat op een moment dat er mogelijk twee grote blokken ontstaan en mijn partij en de mooiste ideologie van het land zouden verdwijnen, ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt."

Vlaams Belang

Gevraagd of het tij nog te keren valt voor de verkiezingen van 2024 antwoordde Mahdi: "Ja, anders moet je er niet aan beginnen."

"Kijk naar de resultaten van Vlaams Belang in de peilingen, niet lang voor de verkiezingen van 2019: die waren slecht, heel slecht. Niemand had toen kunnen voorspellen dat Vlaams Belang anderhalf jaar later zo'n goed resultaat zou behalen."

"Het moet vooruit gaan met de partij. Dat we beter moeten scoren dan vandaag, dat is nogal wiedes. Ik zal er alles aan doen om Vlaanderen te overtuigen van hetgeen de christendemocratie in haar mars heeft.

Ontdek nu de gratis app van Redactie24