Bekende Vlaming overweegt om kandidaat-voorzitter te worden bij CD&V

door: STS
Joachim Coens Cd&v
Afbeelding bron: Photonews

Bij CD&V moeten ze op zoek naar een nieuwe voorzitter, nadat Joachim Coens bekendmaakte dat hij opstapt.

Als mogelijke opvolger van Coens circuleert vooral de naam van Sammy Mahdi. Maar ook een Bekende Vlaming overweegt om zich kandidaat te stellen.

Het gaat om Walter De Donder, de man die al tientallen jaren lang gedaante geeft aan het personage van de burgemeester in Samson.

De Donder is reeds actief in de politiek; hij is in het echt ook burgemeester, van Affligem. Hij stelde zich vorige keer ook al kandidaat als CD&V-voorzitter.

"Ik zeg vandaag niet dat ik morgen kandidaat zal zijn. Ik heb de gewoonte om over vragen die er toe doen lang en rustig na te denken", zei De Donder op Radio 1.

"Ik betreur dat we nu in deze situatie zitten. Maar de vraag is: wie is daarvoor verantwoordelijk? Is dat enkel en alleen de partijvoorzitter? Ik denk het niet. Er zijn in onze partij een aantal mensen die hadden moeten scoren en niet gescoord hebben. En nu moet de coach weg."

"Men vraagt dikwijls: kan u in één zin of in een paar woorden zeggen wat CD&V moet zijn? Wat is de boodschap? Waar staat CD&V voor? Voor mij is dat heel duidelijk: zorg dragen voor elkaar, zorg dragen van de wieg tot het woonzorgcentrum. Dat is wat we moeten doen, en daar moet CD&V voor staan."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24