Kristof Calvo staat voor levensbelangrijke keuze: "Heb familieberaad ingepland"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Kristof Calvo heeft dit weekend een belangrijke knoop door te hakken. Hij twijfelt of hij Meyrem Almaci wil opvolgen als voorzitter van Groen.

"Ik ga daar dit weekend eens goed over nadenken. Ergens kriebelt het wel om meer te betekenen voor mijn partij en voor dit land", zei Calvo in 'Villa Politica'.

"Je kan veel mooie dingen doen als Kamerlid. Ergens is er wel energie en enthousiasme om nog meer te betekenen."

"Maar er zijn ook heel veel andere mensen die het goed kunnen doen. Dus het is zeker geen uitgemaakte zaak, maar ik ben er wel over aan het nadenken en het twijfelen, dat geef ik eerlijk toe."

"Ik denk dat de deadline volgende week dinsdag of woensdag is, dus ik heb een familieberaad ingepland. Ik ben ook wel heel nieuwsgierig naar de plannen van andere mensen, want we hebben heel veel goede mensen."

Petra De Sutter

"Het is onduidelijk wie zich kandidaat zal stellen. Het is een publiek geheim dat Petra De Sutter dat heel goed zou doen, maar het is ergens ook logisch dat zij haar werk in de regering wil voortzetten. Het is ook een publiek geheim dat ik een groot supporter ben van onze fractieleider, Wouter De Vriendt."

"En we hebben ook jonge mensen die het verdienen om een stap vooruit te zetten. Wat mij betreft: ik wil meer doen, maar dat kan misschien ook op een andere manier."