Nieuwe wind bij cd&v: Sammy Mahdi haalt meteen vlijmscherp uit naar liberalen en socialisten

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Sammy Mahdi mag zich de nieuwe voorzitter van cd&v noemen. Hij wil het roer omgooien.

Tijdens de cd&v-familiedag in Plopsaland hield Mahdi alvast een vlammende speech, waarin hij volgens VTM de liberalen "egoïsten" noemde en de socialisten "betuttelaars". Cd&v is volgens hem ook de enige verstandige groene partij.

"Ik wil van cd&v opnieuw een strijdvaardige partij maken die op de barricade staat voor de mensen. Op een eigentijdse, zelfzekere, maar volkse manier", laat Mahdi verstaan in een persbericht.

"We willen minder betutteling van de mensen en tegelijkertijd meer bescherming voor de mensen. We zullen meer dan ooit dé gemeenschapspartij van Vlaanderen zijn."

Rekeningen

"We willen dat mensen hun rekeningen aan het einde van de maand kunnen betalen, zowel de lage als de brede middenklasse. We mogen niemand loslaten."

"En wij zijn de partij die verantwoordelijkheid en vertrouwen geeft aan mensen. We hebben geen nood aan een overheid die alles in regeltjes giet en alles kapot verbiedt."

"Maar we verwachten wel dat iedereen een actieve inspanning levert om van onze samenleving een succes te maken. Dat geldt ook voor onze overheid, die onze kinderen en kleinkinderen niet mag opzadelen met de problemen van vandaag."