Zoon van Joachim Coens neemt opvallend initiatief: "Is wel mijn vader die zo publiekelijk afgemaakt wordt"

door: STS
Joachim Coens
Afbeelding bron: Photonews

De zoon van Joachim Coens heeft in een emotionele open brief, die hij deelde op sociale media, zijn vader verdedigd.

"Er zijn gisteren veel woorden geschreven over mijn vader en de partij. Een moeilijk moment, ook al zagen we het al eventjes aankomen en wist ik 's ochtends al dat het ging gebeuren", schrijft Felix Coens.

"Toch kon ik mijn emoties niet inhouden toen ik 's avonds naar het journaal keek. Het is uiteindelijk wel je vader, de man naar wie je zo hard opkijkt en van wie iedereen zo vaak zegt dat je erop lijkt, die je plots zo publiekelijk ziet afgemaakt worden."

"Beweren dat hij de beste politieker was, zal ik niet doen. Roepen dat hij nog langer moet aanblijven evenmin. Hij is niet perfect, thuis ook niet."

De jonge Coens haalde ook uit naar sommige partijleden. "Terwijl de partij al jaren achteruitgaat, denken sommigen dat - na zelf meer dan tien jaar lang de hoogste postjes te bekleden - de ondergang te wijten is aan een voorzitter die zijn termijn niet eens uit kon doen. In eigen boezem kijken is voor sommigen moeilijk, maar broodnodig."

Oude stijl

"Mijn vader heeft het beste gedaan. Hij is een politieker van de oude stijl, die ondanks de omstandigheden toch veel verwezenlijkt heeft. Die de basisdemocratie weer leven heeft ingeblazen en jonge mensen kansen heeft gegeven. Zaken waarvan zijn opvolger de vruchten zal plukken."

De integrale brief kan je via onderstaand Twitter-bericht lezen.