Sabine Hagedoren kondigt een weersverandering aan: "Dit staat er ons te wachten"

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Vanavond blijft het eerst nog zwaarbewolkt met af en toe periodes met regen. Op de hoogste toppen van de Ardennen kan er nog een paar centimeter sneeuw vallen. Later wordt het droger vanaf het westen. Het blijft wisselvallig met opklaringen en kans op nog een aantal buien. In het zuiden van het land kan er een mistbank vormen. In Vlaanderen en Brussel blijven de temperaturen positief.

“Morgens start de dag wisselvallig met nog een aantal buien. Daarna wordt het droog. De maxima bedragen 1 tot 8 graden. De nacht daarop gaat het overal vriezen. Van -1 in de kuststreek, tot -3 in het centrum van het land en tot -10 in de Ardennen. Het wordt dus een winterse nacht met brede opklaringen. Eventuele mist kan aanvriezen.”

“Woensdag komt de zon erdoor. Vooral aan de grens met Nederland en Duitsland gaat men toch wat langer in de wolken blijven hangen. Het blijft overal droog, bij 1 tot 6 graden.”

“Donderdag en vrijdag krijgen we veel zon voor de middag, na de middag komen er meer wolken, maar het blijft wel grotendeels droog. Vanaf donderdag gaan de temperaturen stilletjes aan stijgen. Donderdag wordt het tot 8 graden, vrijdag tot 9 graden. Zondag wordt het zelfs 10 graden. Het gaat traag, maar het wordt stilaan terug wat zachter.”

Tags