Bart De Wever schiet terug: "Geweldig cadeau voor Magnette" & "PS verdedigt belangen van de andere mensen"

bron: VRTNWS
door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De uithaal van Bart Somers (Open VLD) richting N-VA slaat diepe wonden bij zijn Vlaamse coalitiepartner. N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt er niets van, maar beklemtoont dat vooral informateur Paul Magnette hier wel bij vaart.

"We staan voor een belangrijk momentum in de onderhandelingen. Dit land kan voor twee richtingen kiezen: de Zuid-Europese of de Noord-Europese", stelt Bart De Wever de zaken scherp bij VRTNWS.

"Ik ben al 14 dagen met meneer Magnette aan het onderhandelen. Ik krijg en ontvang nota's en daaruit blijkt dat wij de belangen verdedigen van iedereen die werkt, spaart en onderneemt. De PS verdedigt de belangen van de andere mensen."

"Ik heb al veertien dagen niets meer gehoord van Open VLD en dan plots komt er een georkestreerde aanval die ik geweldig betreur omdat dit een geweldige cadeau is voor de PS. Als meneer Magnette een signaal wilde krijgen dat hij niets moet toegeven en dat hij op de goede weg is om de Vlamingen uit elkaar te spelen, dan heeft hij dat gekregen."