Delphine Boël steekt haar haat niet onder stoelen of banken: “Ik word er triest van"

bron: Hallo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het magazine Feeling volbracht een kerstfotoreportage en interview ten huize van Delphine Boël, de bekendste geheime dochter van België. Voor haar hoeven de feestdagen niet zo nodig. “Ik haat Kerstmis”, steekt de kunstenares van wal.

“Ik hou van geen enkele feestdag, omdat ik de verplichtingen vervelend vind. Niemand hoeft mij te vertellen op welke dag ik iemand een cadeautje moet geven. Ik wil elke dag vieren, en spontaan zijn. Maar oké, Kerstmis vind ik het allerergst”, zegt Delphine Boël.

Vroeger, toen ze kind was en kerst bij haar grootvader werd gevierd, vond Boël het feest nog prachtig, maar sinds die opa overleed, draaide alles in de soep. “Mijn moeder was altijd triest rond Kerstmis en ik heb dat een beetje overgenomen”, legt Delphine uit in Feeling.

“Het erge is: ik heb thuis geen nieuwe traditie gecreëerd. Het voelt gewoon niet juist of zo. Lange tijd huilde ik met kerst, maar daar ben ik mee gestopt voor de kinderen. Ik doe nu wel mijn best, maar top zijn we niet op feestdagen.”