De Wever furieus: "Paars-groen heeft geen meerderheid in Vlaanderen terwijl Vlaanderen de facturen betaalt"

bron: VTM NIEUWS
door: MRO
Paul Magnette neemt de vlucht vooruit en zet alles op alles om een paars-groene regering te vormen. Dat Open VLD, coalitiepartner van N-VA in de Vlaamse regering, oren heeft naar dat verhaal zit Bart De Wever bijzonder hoog.

De Wever benadrukt dat een regering met Groen, Sp.a en Open VLD aan Vlaamse zijde absoluut geen meerderheid heeft.

"Ik weet niet of het nu over en out is voor N-VA. Die regering (paars-groen, nvdr) moet nog gemaakt worden en heeft totaal geen meerderheid aan Vlaamse kant. Eén derde van de Vlaamse zetels staat daar maar achter."

"Vlaanderen is toch de regio die in dit land de facturen betaalt. Dus het lijkt mij kras dat eender wie die bij zinnen is in Vlaanderen zo'n regering zou durven ondersteunen. Dat zullen we nog zien."

Bart De Wever herhaalt de standpunten van N-VA

"Ik wil meestappen in een federale regering die doet wat er moet gebeuren en dat is dan vooral de sanering van het budget, de competitiviteit op peil houden, jobcreatie, zorgen voor meer veiligheid, de migratiekraan toedraaien en wij willen ook een institutioneel perspectief."

"Ik heb deze uitleg tegen mijnheer Magnette gedaan, alleen kreeg ik van hem stelselmatig nota's terug waaruit bleek dat ik tegen de gordijnen gesproken had."