Vanaf vandaag krijg je in ons land geen kortingen meer in deze winkels: Dit is er aan de hand

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Hopelijk heb je kunnen profiteren van ‘Black Friday’ want vanaf vandaag zijn de kortingen afgelopen. En dat is niet naar de zin van N-VA.

Vandaag begint de sperperiode. Enkele weken voor de solden beginnen mogen handelaars van kleding, schoenen en lederwaren geen kortingen meer geven.

Die periode is destijds ingevoerd om ervoor te zorgen dat het voor consumenten duidelijk is of de prijzen tijdens de solden effectief verlaagd worden en om kleine winkels, die nog geen grote kortingen kunnen geven, te beschermen.

Al hebben de handelaars wel een manier gevonden om dit te omzeilen, door middel van koppelverkoop. N-VA-Kamerleden Anneleen Van Bossuyt en Katrien Houtmeyers gaan nu een wetsvoorstel indienen om de sperperiode ongedaan te maken. "Als de uitzondering de regel is geworden, waarom er dan niet gewoon de regel van maken?", aldus Van Bossuyt in Het Laatste Nieuws, die benadrukt dat de sperperiode ook in strijd is met de Europese regelgeving.

De discussie over de sperperiode is niet nieuw. Tijdens de vorige legislatuur kondigde ook minister van Economie Kris Peeters (CD&V) aan dat hij er komaf mee zou maken. Uiteindelijk ging dat niet door omdat de handelaars verdeeld reageerden op het voorstel en ook MR wilde de sperperiode behouden.