Dat ziet er echt niet goed uit: “Vanaf dan krijgen we te maken met regen en veel wind”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Vannacht blijft het zoals vandaag kalm en koud, met temperaturen die onder het vriespunt zakken naar -1 à -2 graden. Door de combinatie met nevel en mist wordt het morgenochtend opnieuw opletten voor gladde plekken. Weerman Bram Verbruggen kondigt vanaf vrijdag een verandering van weer aan. Het wordt vanaf dan een hele periode wisselvallig, met regen en veel wind.

“Morgen krijgen we na het ochtendgrijs ander weer dan vandaag. Er zullen veel lage wolken blijven hangen, de opklaringen zullen veel zeldzamer zijn dan vandaag. Het wordt nog minder warm. We krijgen nog zo’n 4 à 5 graden. Enkel aan zee gaan ze naar een 6 à 7 graden. En dat bij een zwakke tot matige bries uit zuidwestelijke richting.”

“Op vrijdag krijgen we heel ander weer, met veel wind, veel wolken en regelmatig regen of buien. Het wordt wel iets zachter. Het wordt zo’n 7 graden. Ook de nachten worden opnieuw wat zachter. Van nachtvorst is voorlopig geen sprake meer.”

“Zaterdag is er soms zon, maar er zijn toch vooral veel wolken. Er is kans op een paar buien, maar het blijft over het algemeen droog. Het wordt de betere dag van het weekend, bij een graad of 8 à 9. Zondag krijgen we een nieuwe regenzone, met opnieuw veel wind. Ook begin volgende week wordt het wisselvallig met geregeld een aantal buien en een goed voelbare wind.”