Agressieve Palestijn begint in asielcentrum van Lanaken met kokende olie te gooien: Ook 16-jarige jongen geraakt

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In het asielcentrum van Lanaken heeft een asielzoeker een andere man kokende olie in het gezicht gegooid. Burgemeester Marino Keulen vindt het een schande.

De feiten deden zich afgelopen weekend voor. Een Afghaan kreeg het op zijn heupen door het gezang van een Palestijn. Het kwam tot een ruzie. Een tweede Afghaan probeerde de gemoederen te bedaren, maar werd zelf het grootste slachtoffer.

De man kreeg kokende olie in het gezicht gegooid door de Palestijn en moest naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek gebracht worden. Ook een kind van 16 kreeg olie op zich, maar zou er minder erg aan toe zijn. De politie arresteerde uiteindelijk drie Palestijnen. 

Marino Keulen geschokt

Burgemeester van Lanaken Marino Keulen (Open VLD) is geschokt door de feiten: "Een Palestijn die zijn land ontvlucht omwille van de vijandige, agressieve situatie daar, en die dan hier zelf amok maakt en een dispuut met agressie tracht op te lossen, hoort hier niet thuis. Dat zal ik de bevoegde instanties ook duidelijk laten weten", zei hij tegen Het Belang van Limburg.

(Archieffoto)