Koppel pleegt zware feiten: "Als dit niet was gebeurd, was hij zeker overleden"

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Een Antwerps koppel is voor de rechtbank moeten verschijnen. De twee hadden plannen gesmeed om een logé te doden.

Joeri V.d.K en Shana J. uit Nijlen hadden ruzie met Kevin D., die op het moment van de feiten bij het koppel logeerde. Toen het koppel de deur uit was, maakte Kevin D. van de gelegenheid gebruik om het appartement kort en klein te slaan. Hij stuurde het koppel berichtjes over wat hij aan het doen was.

Joeri V.d.K.  en Shana J. werden woedend toen ze de berichtjes ontvingen. Ze keerden snel huiswaarts, maar maakten onderweg concrete plannen om Kevin D. te vermoorden en zijn lichaam in het water te dumpen. Dat bleek uit getuigenissen van een andere man, die op dat moment in hun gezelschap verkeerde maar niets met de feiten te maken had.

Bijl en knuppel

Het koppel trof hun appartement aan met gebarricadeerde deur. Toen ze toch binnenraakten, vielen ze de slapende Kevin D. aan met een knuppel en een bijl. Het zwaargewonde slachtoffer kon hulp zoeken bij de buren.

"Als Kevin D. niet had kunnen vluchten, dan was hij zeker overleden. Dan stonden we vandaag niet in deze rechtszaal, maar was het een assisenproces geworden", zei de openbare aanklager, die tien jaar cel vorderde. De rechter besliste het koppel een effectieve gevangenisstraf van acht jaar te geven.