De Wever vernietigend: "Nota Magnette is miljardentransfer van actieve, productieve mensen naar passieve mensen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever ontkent in alle toonaarden dat hij wacht op een paars-groene coalitie en dat hij daar dan fors oppositie tegen wil voeren. De voorzitter van N-VA houdt vol dat Paul Magnette de Vlamingen zwaar heeft geprovoceerd.

"Het is helemaal niet waar dat ik paars-groen wil en ik aan de zijlijn wil blijven staan", benadrukt Bart De Wever in De zevende dag. "Men heeft ons en ook de collega's van CD&V bijzonder onrespectvol behandeld."

"Mijnheer Magnette heeft een opdracht gekregen om met 10 partijen te praten en eigenlijk heeft hij dat niet gedaan. Hij is in plaats van informateur formateur geworden van het paars-groene verhaal."

"Als men ons 14 dagen niet hoort en dan een nota komt neerleggen van dat paars-groene verhaal, dan nodig ik u uit om eender welke arbeidsdeskundige uit te nodigen om uit te leggen wat in die nota staat. Dat is een miljardentransfer van actieve, productieve mensen naar passieve mensen. Als je weet waar het kiespubliek van N-VA zit en waar dat van PS zit, dan vind ik dat pas een echte provocatie. Het moment dat de waarheid provoceert, dan heb je wel een probleem in dit land."