Politiek analist Carl Devos weet meer: “Dan zal Bart De Wever toch nog zijn kans krijgen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever is geen informateur geworden. Maar in de politiek kan het snel gaan. Wat nu nog niet is, kan in de toekomst wel komen.

“Paars-geel wordt momenteel gereanimeerd. We zullen nu moeten zien of die slaagt”, legt politiek analist Carl Devos uit in ‘De Zevende Dag’. " Bart De Wever benadrukt dat hij aan zet wil komen. Hij wil dat echt zien gebeuren.”

“MR-voorzitter Bouchez wil veel liever met N-VA besturen. Ook de nieuwe CD&V-voorzitter Coens heeft een goede relatie met N-VA. Ze blijven al sinds 26 mei op dezelfde lijn en dat is dat een regering met N-VA.”

“Als je nu de puzzelstukjes gaat leggen, weet je het wel. Bart De Wever vraagt het initiatief. MR wil hem dat wel geven. Als CD&V zijn lijn blijft aanhouden, willen zij dat ook wel. De Wever wil een soort van solidariteit van de Vlaamse partijen.”

“En als MR en CD&V akkoord gaan met De Wever als informateur, hebben ze bij Open VLD al laten weten dat zij ook akkoord gaan. Het is dus niet uitgesloten dat De Wever na de kerstvakantie nog wel de kans zal krijgen om opnieuw paars-geel te onderzoeken.”