Frank Duboccage heeft fantastisch nieuws: “Dat wordt een zonovergoten dag met een heerlijke temperatuur”

bron: VTM
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Vrijdag wordt een kletsnatte dag. Vooral in de ochtend gaat het veel regenen. Het weekend en maandag worden dagen om naar uit te kijken. VTM-weerman Frank Duboccage voorspelt veel zon.

“In de nacht van donderdag op vrijdag gaat het regenen, en ook vrijdag zijn we nog niet verlost van de regen. Het ziet er echt niet goed uit. Vrijdag wordt een kletsnatte dag met behoorlijk veel regen. Op sommige plaatsen kan er meer dan 10 liter per vierkante meter vallen. Na de middag trekt de regen weg richting het zuidoosten en gaat het vanaf Nederland en de kust stilaan droger worden. Maar de zon gaat we niet te zien krijgen. Het wordt 8 graden.”

“In het weekend ziet het er goed uit. Dan gaat een hogedrukgebied zich nestelen ten oosten van ons. Storingen kunnen niet tot bij ons komen. Het zal dan ook droog blijven, met zelfs bij momenten mooie zonnige perioden, en dat bij een graad of 7.”

“Maandag wordt een zonovergoten dag, bij een heerlijke 10 graden. De winter is echt wel ver te zoeken. Tegen de avond komt er een storing dichterbij en neemt de bewolking toe, maar het is een zwakke storing waar geen regen zal uitvallen.”