Homohater maakt heibel op stadhuis: "Dat mag niet van mijn geloof"

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Een man die niet kon verkroppen dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar mogen trouwen, heeft voor heibel gezorgd. Dat kwam hem op een bezoek aan de rechtbank te staan.

De 26-jarige man van Marokkaanse origine kampte in 2017 met psychische problemen. Bovendien ergerde hij zich aan het homohuwelijk, dat niet strookt met zijn geloof.

Hij trok naar het stadhuis van Genk, waar hij verbaal uithaalde en holebi's belaagde. Ook op Facebook postte hij bedreigende homofobe berichten. De rechter vertelde hem dat de wereld veranderd is en dat zijn gedrag niet door de beugel kan.

Gepest

De dader betuigde zijn spijt. "Ik heb mensen grote angst bezorgd. Zo ga je niet om met de keuzes van andere mensen. Ik was veel te agressief, dat is niet wie ik ben. Maar ik nam drugs en werd gepest op school, waar ze zeiden dat ik zelf homo was", tekende Het Belang van Limburg op.

De rechter gaf de man achttien maanden cel met uitstel en onder voorwaarden. Zo moet hij lich laten behandelen voor zijn psychische problemen en zijn druggebruik.