Katholieke Kerk onder vuur: “Nooit nooit zal ik dat begrijpen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het Vaticaan heeft vandaag opnieuw de leer bevestigd. Daarin staat de homoseksualiteit een zonde is en een huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht onmogelijk is.

De Congregatie voor de Geloofsleer moest zich buigen over het feit of de kerk bevoegd is om verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht te zeggen. Een homohuwelijk toestaan voor de kerk dus.

De Congregatie gaf een negatief advies over de materie. Daarmee blijft de Kerk bij de eeuwenoude doctrines van de klassieke Kerk. “God houdt nooit op elk van zijn kinderen te zegenen. Maar hij zegent de zonde niet en kan die ook niet zegenen”, klonk het in de motivering. “Om bovengenoemde redenen heeft de Kerk niet de bevoegdheid, en kan zij die ook niet hebben, om in bovengenoemde zin verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht in te zegenen.”

Paus Franciscus heeft tekst gelezen en goedgekeurd. Op het nieuws kwam op sociale media al snel heel wat reactie.

“NOOIT NOOIT zal ik dat begrijpen. Love is love, ja toch?”, schrijft Annick op Twitter.

Ook Lorin Parys, ondervoorzitter van N-VA, reageerde op de kwestie: “We moeten het dus over religie hebben. Niet enkel islam en joodse godsdienst. Maar ook nog over dit”, klinkt het.

“Het Vaticaan herhaalt vandaag dat homoseksualiteit een zonde is. De Islam is daar minstens even radicaal over. Shame! Hoeveel euro belastinggeld ontvangen die organisaties die publiek stellen dat homoseksualiteit een zonde is?”, zegt Axel.

"Na hoop en openheid vorige week, laat paus kans liggen om de deuren van zijn kerk open te gooien. Religie die mensen aan de deur zet, daar pas ik voor. Als God liefde is, tóón dat dan ook aub", zegt Maxim nog.