Wendy uit Kwaadmechelen ziet Wallaby sterven op oudejaarsnacht: “En toen kwam er ook nog dat vreselijke nieuws over haar baby”

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Wendy Govers woont in Kwaadmechelen. Het werd voor haar een dramatische oudejaarsnacht.

Eén van Wendy’s Wallaby’s overleefde het vuurwerk met oudjaar niet.  "Normaal zitten ze 's morgens altijd al aan de poort te wachten omdat ze dan eten krijgen", vertelt Wendy in Het Laatste Nieuws. 

"Toen ik woensdagmorgen echter buiten kwam, zaten ze daar niet. Ik zag ze wat verderop zitten en al snel zag ik er ook eentje op de grond liggen. We zijn er meteen naartoe gegaan, maar alle hulp was al te laat. Maar plots zagen we haar buidel bewegen.” 

“We hebben het jong nog proberen te redden, maar eigenlijk is het in onze handen gestorven. Het was nog te jong om te overleven. Ik weet zeker dat onze wallaby is gestorven door de stress. Ik merk het aan de andere dieren ook. Ze gedragen zich anders."

"Er was vuurwerk op pakweg driehonderd meter van het weiland waar de dieren staan"

“Ze waren vuurwerk aan het afschieten op pakweg driehonderd à vierhonderd meter van het weiland waar de dieren staan. Ik denk dat nagenoeg iedereen weet dat wij hier zitten. Mensen komen hier heel vaak wandelen.” 

“Als je te voet naar deze omgeving wandelt, dan weet je dat. Op de camerabeelden - we hebben een camera gericht op onze weide - is duidelijk te zien hoe echt al onze dieren in paniek schieten. Niet alleen door het lawaai, maar ook door de enorme lichtflitsen. Op de beelden is ook duidelijk te zien hoe dichtbij het allemaal is.” 

“Mijn buurman die paarden heeft, is op een bepaald moment ook naar buiten gelopen. Ze hadden nog pijlen vast, maar zijn dan uiteindelijk weggelopen. Het waren twee duidelijk redelijk jonge gastjes. De volwassenen stonden wat verderop te kijken."