Hij wordt moedeloos van de Franstaligen: "Je kan net zo goed tegen de gordijnen praten"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De vorming van een nieuwe federale regering duurt nu al 224 dagen. De situatie zit geblokkeerd en het is nu wachten tot de informateurs op 13 januari verslag uitbrengen bij de koning.

Bart De Wever (N-VA) zei op de nieuwjaarsreceptie in Antwerpen dat de Franstaligen toegevingen moeten doen, willen ze een regering vormen met zijn partij. 

"Die bewegen eigenlijk niet. Je kan er wel mee praten, maar dat is alsof je tegen de gordijnen spreekt. We zullen zien hoe dat gaat evolueren in de komende weken", zei De Wever tegen VRT NWS.

Op de vraag of het nog kán evolueren zei De Wever: "Als ze beseffen dat er geen andere keuze is dan meer rekening te houden met het noorden van het land."

Nieuwe verkiezingen

Nieuwe verkiezingen vallen volgens de N-VA-voorzitter niet uit te sluiten. "Ik denk dat niemand nieuwe verkiezingen kan uitsluiten, we zullen het in de komende maanden te weten komen. Ik denk dat niemand dat wenst, ik pleit daar zeker niet voor. Maar in de Wetstraat is het wel vaker zo dat iets wat niemand wenst, vaak de uitkomst is van wat er dan toch gebeurt", aldus De Wever.