Turkse moslims hebben probleem: "KU Leuven is niet geschikt daarvoor"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Een groep Turkse moslims is niet tevreden met de Nederlandstalige lessen die onderdeel vormen van de 'imamopleiding' die de KU Leuven in februari van start laat gaan.

"De moskeegangers hebben het nieuws over de imamopleiding vernomen via de media. Dat kan niet", stelt Kenan Ayaz van de partij Interactief Beringen in Het Belang van Limburg.

Hij klaagt ook aan dat de KU Leuven geen neutrale instelling is. "Islam is een godsdienst voor iedereen en daarom vinden wij dat de imamopleiding georganiseerd moet worden door een neutrale instelling. Bovendien moet de politiek zich niet moeien", klinkt het.

Dat de KU Leuven een leerstoel heeft die gefinancierd wordt door Fethullah Gülen, valt ook niet in goede aarde. Die zit volgens de Turkse president Erdogan achter een mislukte staatsgreep.

Niets mee te maken

"Met de leerstoel van Gülen hebben wij niets te maken. Die wordt georganiseerd door de faculteit Sociale Wetenschappen, de lessen voor de toekomstige imams vinden plaats op de faculteit Theologie", zegt decaan Johan De Tavernier in de krant.