Michel Van den Brande werkt aan nieuwe politieke partij en pleit voor deze grote verandering: “Want wat we die mensen nu allemaal geven, is ongelofelijk"

bron: Showbizzsite
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Michel Van den Brande maakt werk van zijn politieke ambities. De stellingbouwer is bezig met de oprichting van een nieuwe partij.

Zakenman Michel Van den Brande sprak in het najaar van 2019 openlijk zijn politieke ambities uit. Toen kon nog gedacht worden dat de stellingbouwer dit in een soort van opwelling zei, maar niets is minder waar. Van den Brande merkt dat mensen de huidige politiek beu zijn en er iets moet veranderden. Hij werkt aan de oprichting van een nieuwe politieke partij, en heeft er al een naam voor: SVV, wat staat voor 'Samen Voor Vooruitgang'.

Van den Brande is van mening dat mensen moeten werken voor hun geld. “Immigranten zijn welkom, maar dan moeten ze wel iets doen voor de middelen die ze krijgen. Wat we die mensen nu allemaal geven, is ongelofelijk", reageert hij in Het Nieuwsblad.

Ook het koningshuis zou de handen meer uit de mouwen moeten steken. "Afschaffen is voor mij geen optie, want het paleis is een monument dat we bijvoorbeeld nooit zullen afbreken. Zulke gebouwen moeten sowieso onderhouden worden. Ze kunnen een dotatie krijgen, maar dan moeten ze daar wel meer voor doen", besluit Michel.