Bart De Wever diep teleurgesteld in wat Open VLD doet: "Er is geen Zweedse alliantie meer"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever zegt dat de N-VA in de nieuwe federale regering wil zitten - zij het onder voorwaarden. Dat verklaarde hij tegenover VRT NWS en zal hij vanavond op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij herhalen in zijn speech.

De Wever wil dat de ingeslagen weg van de regering-Michel, met een centrum-rechtse sociaal-economische koers, wordt voortgezet. Een strenger migratiebeleid en een verhoging van de pensioenen zijn andere voorwaarden.

"Maar dan moet de werkzaamheidsgraad verhogen. Wat we niet willen doen, is geld uitgeven dat er niet is of dat geld gaan halen bij de bevolking", aldus De Wever.

Open VLD mijdt alle contact

De Wever is teleurgesteld in de houding van Open VLD, nochtans coalitiepartner in de Vlaamse regering. "Open VLD heeft blijkbaar de bladzijde omgeslagen en wil een nieuw, paars-groen hoofdstuk schrijven, Open VLD probeert vandaag alle contact met de N-VA te vermijden, stel ik vast", zei De Wever.

"Normaal neem je de telefoon, beleg je een vergadering en praat je het uit, maar dat is niet gebeurd. Er is geen Zweedse alliantie meer in Vlaanderen."