Bart De Wever waarschuwt informateurs en koning Filip: "Zoiets gaan wij nooit aanvaarden"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever sprak gisteren duidelijke taal op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in de Nekkerhal in Mechelen. Hij gaf ook Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten lik op stuk.

Bart De Wever wil dat de volgende regering een sterker sociaal beleid gaat voeren met een verhoging van de laagste pensioenen. De voorzitter van N-VA herhaalde ook nog eens dat een federale regering zonder Vlaamse meerderheid voor hem geen optie is.

“We zullen ook geen aanslag dulden op de Vlaamse spaarzaamheid, op onze ondernemingszin en op onze welvaart", aldus Bart De Wever. Hij wil verder de weg naar economisch-sociaal herstel verderzetten. “Want alleen zo krijgen we ruimte voor een sterker sociaal beleid, en dan denk ik prioritair aan de verhoging van de lage pensioenen."

Bart De Wever is CD&V dankbaar

De Wever zei ook dat hij de liberalen niet kan begrijpen. “We hebben met CD&V en Open VLD een centrumrechts Vlaams regeerakkoord gemaakt, met veel ambities die ook federaal waargemaakt moeten worden. CD&V herinnert zich dat en ik ben daar dankbaar voor, maar Open VLD heeft blijkbaar een bladzijde omgedraaid en wil een heel nieuw paars-groen hoofdstuk schrijven. Waarom is men dan in een centrumrechtse Vlaamse regering gestapt?”

En hij haalde ook uit naar Gwendolyn Rutten. "Mijn partij zal nooit in een regering stappen louter voor de meerdere eer en glorie van partijtoppers die graag minister of zelfs eerste minister willen worden."