"Het is echt een open oorlog" - Gwendolyn Rutten reageert na uithaal van Bart De Wever

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het zit er bovenarms op tussen Bart De Wever (N-VA) en Gwendolyn Rutten (Open Vld). De voorzitters van de partijen die samen in de Vlaamse regering zetelen, liggen op ramkoers.

"Het is echt een open oorlog nu tussen Bart De Wever en Gwendolyn Rutten", merkt politicoloog Dave Sinardet op bij Radio1. "Een Vlaams front lijkt er zeker niet te komen op dit moment."

"Het is een beetje raar dat N-VA dat nu plots sterk op begint te drukken want tijdens de Vlaamse regeringsvorming zijn daar niet echt afspraken rond gemaakt."

Persoonlijke ambitie van Gwendolyn Rutten 

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in de Nekkerhal in Mechelen haalde Bart De Wever zaterdag opnieuw uit naar Rutten. Hij verwijst daarmee naar het feit dat Rutten graag eerste minister zou willen worden in een paars-groene regering en vooral naar haar eigen positie zou kijken.

Intussen reageert de voorzitster van Open Vld rustig. Bij VRT NWS ontkent ze dat ze haar telefoon niet zou opnemen wanneer N-VA belt. "Wie me kent, weet dat ik professioneel ben en mijn telefoon opneem."

Verder wil ze nu vooral geen olie op het vuur gooien. "Ik ga daar echt niet op ingaan, want dat heeft weinig zin. Mijn partij heeft een heel duidelijke lijn: samen met de liberale familie willen we aan een positief project werken en al de rest maakt de dingen alleen maar moeilijker."