Kris Van Dijck neemt besluit nadat nieuwjaarsspeech van De Wever: “Ze kunnen de boom in”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was opvallend dat Bart De Wever in zijn nieuwjaarsspeech ook zijn partijgenoot Kris Van Dijck vermeldde. Die kreeg daarop ook een staande ovatie.

Vorig jaar kwam er een onfris verhaal over Kris Van Dijck ter sprake. Het ontplofte in zijn gezicht waarna hij ontslag moest nemen als parlementsvoorzitter. "Kris, aan u wil ik één ding zeggen: iedereen maakt fouten in zijn leven, maar niemand verdient het om met leugens en laster te worden neergehaald. En zeker jij niet!”, zei De Bart De Wever.

“Ik ben nog altijd niet in een hoerastemming, maar ik heb zaterdagavond en -nacht vertrouwen getankt", reageert Van Dyck in Het Laatste Nieuws. "Eerlijk, er zijn de voorbije maanden serieus wat traantjes gevloeid. Heel vaak toen ik alleen was. Maar ook bij mensen die ik graag zie."

Van Dijck kreeg ook veel bagger over zich heen. "Altijd van mensen die ik niet kende. Gelukkig ben ik immuun voor kritiek en gescheld van onbekenden. Die kunnen de boom in. Ik heb daarentegen wel geluisterd naar de vele vragen van mensen die ik graag zie. Ik snapte hen. Ik was lijdend voorwerp. Ik had mijn verhaal, maar de media en veel mensen ook. Ze wisten niet meer wat ze moesten geloven. De voorbije maanden kreeg ik enorm veel vertrouwen van mijn naaste omgeving - ik dank hen daarvoor."