Kristof Calvo razend op Bart De Wever: “Ik pik dat niet van die stielbederver”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kristof Calvo is niet te spreken over Bart De Wever. Er is iets dat hem erg dwarszit.

Kristof Calvo gaf een publicatie uit zijn boek vrij. In dat hoofdstuk haalt hij hard uit naar Bart De Wever, de voorzitter van N-VA. ‘Mensen zoals Calvo: dat maakt de politiek kapot’, verkondigde Bart De Wever. Hij kon het niet hebben dat ik zijn totale afwezigheid in de Kamer had gehekeld. Hij is burgemeester en partijvoorzitter, maar allesbehalve Kamerlid. Zijn megacumul maakt dat hij in het parlement werkelijk niets uitvoert.”

“Eigenlijk gedraagt De Wever zich in de Kamer zoals de bestuurders van Publifin, de Waalse intercommunale met de spookvergaderingen: er niet zijn en toch betaald worden. Over de werkkracht van het gemiddelde par­lementslid ben ik positief, maar over iets dat niet bestaat, kun je moeilijk iets positiefs zeggen."

"Als Kamerlid staakt Bart De Wever al de hele legislatuur. Er zijn veel manieren om een goed parlementslid te zijn, dat is ieders eigen keuze, maar nul vragen, nul tussenkomsten en nul wetsvoorstellen is wel héé
mager. Anders dan andere burgemeesters doet hij helemaal niets. Dát maakt de politiek kapot, niet mijn aanklacht."

"Ik pik niet dat Bart De Wever zoiets zegt over mij terwijl hij juist de stielbederver is"

"Je merkt ook hier ‘de kracht van verandering’: de verandering van de N­-VA zelf. Historisch zijn het de drie traditionele politieke families die zich de architecten mogen noemen van enkele oneigenlijke voordelen of wantoestanden. Ondertussen is ook enige teleurstelling over de N­-VA op haar plaats. Ooit was de Volksunie bij uitstek de uitdager van de klassieke Vlaamse politiek, vandaag is N­-VA zonder schroom de vierde traditio­nele partij.”

“Ik pik het niet dat iemand die zijn werk niet doet, míj verwijt dat ik de politiek beschadig. Zij zijn de stielbedervers. Wanneer iemand de politiek graag ziet en daarom dingen aankaart die niet kunnen, is de neiging van de Wetstraat wel vaker om te schieten op de boodschapper. ‘Nestbevuiler!’