Sabine Hagedoren ziet verandering op de weerkaarten: “Dan gaat het voelbaar kouder worden en opnieuw vriezen”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Vanavond blijft het erg winderig, met rukwinden tot 70 of 80 kilometer per uur. In de loop van de nacht gaat de wind het wat kalmer aan doen. Er is veel bewolking en er zijn periodes met lichte regen. Na middernacht gaat het opklaren vanaf de Franse grens. Het blijft zacht, met temperaturen rond 9 à 10 graden. Voor het weekend voorspelt Sabine Hagedoren opnieuw vriestemperaturen.

"Woensdag halen we de maxima van 10 à 11 graden voor de middag al. Daarna trekt er een koudefront over het land van west naar oost. In het begin van de dag kan het nog vrij zonnig zijn, maar in de loop van de voormiddag zullen in het westen al meer wolken opdagen en kan het daar al beginnen regenen. Rond de middag begint het te regenen in het centrum van het land, en in de late namiddag ook in het oosten. De wind is eerst vrij krachtig, met rukwinden van 60 tot 70 kilometer per uur. Achter die storing wordt het rustiger."

"Donderdag verwachten we droog weer. Er zullen wel wolkenvelden zijn, maar voor en na die wolkenvelden zijn er ook opklaringen. En dat bij 10 of 11 graden. De wind is voelbaar, maar niet meer zo fel als vandaag en vanavond."

"Vrijdag gaat een storing opnieuw regen brengen, daarna zijn er opnieuw opklaringen en wordt het droger. Het wordt 10 graden. Die maxima halen we in de voormiddag al, want achter een koudefront zit frissere lucht."

"In het weekend wordt het kouder. Zaterdag krijgen we 6 graden, af en toe wolkenvelden, maar het blijft droog. Af en toe schijnt de zon. Vooral zondag krijgen we bredere opklaringen en droog weer. ’s Nachts gaat het opnieuw vriezen. Het wordt rustig, nevel en mist kan lokaal aanvriezen. In het weekend en volgende week blijft het droog."