Functie bij Anderlecht kan Brussels burgemeester in nauwe schoentjes brengen

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathias Vanden Borre, gemeenteraadslid voor N-VA in Brussel, stelt zich vragen bij de titel van onafhankelijk bestuurder die Brussels burgemeester Philippe Close (PS) krijgt bij voetbalclub RSC Anderlecht. Hij waarschuwt voor belangenvermenging.

Anderlecht maakte gisteren de komst van CEO Karel Van Eetvelt, extern adviseur Wouter Vandenhaute en bestuursleden Patrick Lefevere en Philippe Close bekend. Vooral bij die laatste naam plaatst Mathias Vanden Borre vraagtekens.

“De Brusselse politiek staat er helaas niet om bekend om dossiers onafhankelijk en bekwaam te beheren”, vertelde hij aan BRUZZ. “Denk maar aan het faliekant mislukte Eurostadiondossier, waarbij de Brusselse politiek met de billen bloot ging door grootheidswaanzin, achterkamerpolitiek en schimmige besluitvorming.”

Nieuw stadion voor Anderlecht

RSC Anderlecht wil al jarenlang een nieuw stadion bouwen. Het huidige Lotto Park werd meer dan een eeuw geleden geopend en grondig gerenoveerd in 1983. Vanden Borre is dan ook bezorgd over neutraliteit en belangenvermening.

“Wat is bijvoorbeeld de reactie bij andere Brusselse voetbalclubs? En wat betekent dit voor de locatie van het nieuwe stadion?” Vragen die allicht ook in de volgende Brusselse gemeenteraad zullen gesteld worden.