Conner Rousseau deelt de mening van Vlaams Belang: “Het is allemaal boerenbedrog”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Conner Rousseau is de nieuwe voorzitter van SP.A. Hij hoopt dat er nu snel een federale regering kan komen.

“Ik ben blij dat er gezocht wordt naar oplossingen want we zijn al acht maanden na de verkiezingen. Ik probeer naar lichtpuntjes te vinden in deze nest”, reageert Conner Rousseau (SP.A) bij Radio 1. “En het is positief dat N-VA en PS dit weekend weer met elkaar hebben gesproken. Ik ben ook blij dat men eindelijk beseft dat mensen die lang gewerkt hebben beloont moeten worden met een goed pensioen.”

Rousseau noemt veiligheid een links thema. “Je kan alleen maar solidair zijn met een goede overheid. Een rijke mens koopt zijn eigen veiligheid met een oprit van 50 meter. Andere mensen zijn afhankelijk van de politiek op gebied van veiligheid. Ik voel dat mensen volledig achter onze thema’s staan, maar ze voelden zich in de steek gelaten door ons op gebied van veiligheid. Dat zal veranderen want veiligheid is echt wel een thema van SP.A, ondanks dat andere partijen ermee zijn gaan lopen.”

"We moeten migranten de taal leren en aan een job helpen"
Connor Rousseau

Vlaams Belang is een petitie begonnen tegen nieuwe verkiezingen. “We zijn al eens gaan stemmen en men heeft toen de kaarten op tafel gelegd. Het is inderdaad boerenbedrog dat er nog geen nieuwe federale regering is, maar we moeten nu gaan werken met de kaarten die er liggen. Ik hoop dat we eindelijk in een fase zijn gekomen dat de partijen openlijk met elkaar gaan praten. Een voorlopige regering? Dat gaat het ongenoegen bij de mensen niet wegnemen. Ik zou graag een volledige oplossing hebben in plaats van een halve.”

En dan is er ook nog het thema over migratie. “Migratie gaat over integratie”, verduidelijkt Rousseau. “Het gaat over mensen de taal te leren en aan een job te helpen. Het moet allemaal op een gecontroleerde manier gebeuren. Ik denk dan aan het model in Zweden. Socialisten hebben daar gezorgd dat ze sneller aan een job komen. Je moet die dingen ook op Europees niveau oplossen.”