Vluchtelingen op hotel hebben nieuwe woonst, maar er zijn problemen: "Dit is nog slechter, dit kan het OCMW toch niet menen?"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De vluchtelingen die in Leuven op hotel moesten omdat hun woonst onbewoonbaar werd verklaard, belanden noodgedwongen van de regen in de drup.

De vluchtelingen moeten terug naar een andere woonst, die eveneens wordt verhuurd door de beruchte familie Appeltans, verdacht van huisjesmelkerij en eigenaars van het onbewoonbaar verklaarde pand. Kiezen ze daar niet voor, dan staan ze op straat.

Het nieuwe pand is wel goedgekeurd, maar de vluchtelingen vinden dat ze erop achteruit zijn gegaan. "Dit is veel kleiner dan het appartement dat we hadden. Op de gang is er één toilet en één douche voor zes personen. Dit is nog slechter dan waar ik eerst heb gewoond. Dit kan het OCMW toch niet menen?", zegt een Afghaanse vluchteling in de Mediahuis-kranten.

Plicht vervuld

Bij de stad Leuven zeggen ze dat ze aan hun herhuisvestingplicht te hebben voldaan. "Als de eigenaar van het onbewoonbaar verklaarde pand zelf leegstaande woningen kan aanbieden als alternatief, dan kan de stad de hotelkosten niet meer op de eigenaar verhalen", klinkt het in de kranten.