N-VA en PS volop in overleg met elkaar: "Dit kan ik wel vertellen over de onderhandelingen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
N-VA en PS hebben de afgelopen dagen heel wat overleg gepleegd met elkaar. Ook zondagavond nog. Dat bevestigt N-VA-kopstuk Lorin Parys die benadrukt dat zijn partij naar constructief naar oplossingen zoekt.

"We hebben samengezeten met de PS, ook zondagavond was dat het geval. Die vergaderingen zijn er de afgelopen dagen inderdaad wel geweest", bevestigt Lorin Parys bij Radio1.

"Die vergaderingen hebben plaatsgevonden in verschillende samenstellingen, maar over de inhoud vertel ik niets. Dat zou de zaak niet vooruit helpen en alles wat ik zeg zou aanleiding geven tot reactie."

Lorin Parys zegt dat N-VA actief mee naar oplossingen zoekt en dat de sfeer rond de onderhandelingstafel toch wel positiever is dan de sfeer die in de media wordt geschetst.

"Wij zijn constructief en we blijven naar oplossingen zoeken en kijken wat er kan en niet kan. Anders zouden we niet rond de tafel zitten. Wat ik wel kan vertellen over de onderhandelingen is dat het er vaak anders aan toe gaat rond de onderhandelingstafel dan wat je daar achteraf in kranten en op sites over leest. Maar dat is natuurlijk onderdeel van het formatiespel."