Nieuwe ondervoorzitter van N-VA is bang voor beslissing van Bart De Wever

door: BVDO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Opvallend gegeven bij de verkiezing van de nieuwe ondervoorzitters van N-VA. Theo Francken is pas derde en wordt dus niet verkozen tot de twee nieuwe ondervoorzitters.

Lorin Parys is dat wel. In een reactie op Radio 1 maandagmorgen laat hij zich uit over de verkiezingen en het feit dat Francken niet verkozen. "We waren een centrumrechtse volkspartij en we blijven dat. En Theo is een scorende spits voor onze partij en zal dat blijven", klonk het bij Parys in ‘De Ochtend’.

Volgens Parys is het ook niet zo dat Van Peel of hij als ondervoorzitters ook automatisch de nieuwe voorzitter van de partij zullen worden. Als Parys wel ontzettend bang voor één iets.De Wever is momenteel bezig aan zijn zesde periode als partijvoorzitter, maar liet geregeld al vallen dat hij de fakkel wil doorgeven. Parys hoopt dat De Wever nog lang voorzitter blijft, al is hij wel bang dat er één scenario zou kunnen gebeuren. Het mandaat van De Wever loopt nog tot in 2023.

Parys is immers bang dat De Wever een jaar voor er op alle niveaus verkiezingen zijn zal beslissen om een stap opzij te zetten. En dat zou de partij niet goed uitkomen, zo vertelde de nieuwe ondervoorzitter nog.