Kritiek klinkt luider: "Erg dat onze democratie aangetast werd door covid-19"

door: MRO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Het ziet er naar uit dat we nog een hele tijd met een avondklok zullen moeten leven. Het is een serieuze beperking van onze vrijheden en dat stuit op heel wat kritiek.

"Omdat we de stabiliteit van onze maatregelen willen behouden, houden we de avondklok voorlopig. Als we de horeca gaan heropenen, gaan we dat ook voorzichtig doen. Dan is het misschien niet slecht van een avondklok te hebben", vertelde Frank Vandenbroucke in Het journaal op Eén.

Dit zou betekenen dat we nog meerdere maanden een avondklok hebben in België. "De avondklok blijkt verslavend te werken voor de macht. Erg dat onze democratie ook aangetast werd door Covid19", is opiniemaker Geert Noels kritisch op Twitter.

Ook Barbara Pas (Vlaams Belang) is streng: "Toont hoe begaan ze zijn met onze grondrechten. Want daar gaat het om: grondrechten ipv “een handhavingsmaatregel."

Lorin Parys, ondervoorzitter van N-VA, vindt het ook een stap te ver. "En is dit gewoon een parodie? ‘Avondklok is handig handhavingsmiddel.’ En ik dacht dat het over fundamentele rechten ging."