Jan Smit heeft opnieuw erg slecht nieuws over zijn gezondheidsproblemen: “Veel heftiger dan ik me aanvankelijk had voorgesteld”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In november raakte bekend dat Jan Smit enkele maanden rust zou nemen. De zanger heeft opnieuw erg slecht nieuws voor zijn fans. Hij maakte woensdagochtend bekend dat hij voorlopig nog geen concerten geeft. Dat lezen we op de Showbizzsite.

"Ik heb mezelf in november publiekelijk teruggetrokken omdat ik zowel fysiek als mentaal niet meer optimaal in staat was om op te kunnen treden of programma's te presenteren. Sinds die tijd heb ik contact met een aantal specialisten om te praten over de rollercoaster die mijn leven de afgelopen 23 jaar heeft gedomineerd. Dat proces kost aanzienlijk meer tijd dan ik me aanvankelijk had voorgesteld", schrijft Jan Smit op Facebook.

De zanger komt nu met het slechte nieuws dat hij voorlopig nog geen concerten gaat geven. Geplande concerten, ook in Vlaanderen, worden uitgesteld. Mensen die tickets voor deze concerten hebben gekocht, worden door de concertorganisator persoonlijk op de hoogte gebracht van zodra de nieuwe datums bekend zijn. Het gastoptreden van Jan Smit op Het Schlagerfestival zou volgens de Showbizzsite wél zeker plaatsvinden.

Geen robot

Het is voorlopig onduidelijk hoe lang Jan Smit geen concerten zal geven. "Ik heb me voorgenomen om écht die tijd te nemen die ik nodig heb om weer helemaal de oude te worden. De loting voor het Eurovisie Songfestival was na een maandenlange afwezigheid een heel fijn en tegens klein begin om te kunnen wennen aan überhaupt weer 'iets' te doen”

“Ik merk wel dat het geven van live concerten toch echt wel véél meer vergt dan al mijn andere werkzaamheden, waarbij ik niet een hele avond allen zelf hoef te performen. Daarom heb ik samen met mijn team besloten om de geplande concerten voorlopig nog op te schorten, hoe pijnlijk ik dat ook vind voor iedereen die al een kaartje heeft gekocht. Ik heb maar 1 lijf en heb gemerkt dat ik ook achteraf gezien dus toch geen robot blijk te zijn", aldus de zanger.

Geen enkel risico lopen

Dinsdag presenteerde Jan Smit de loting voor het Eurovisie Songfestival, in mei doet hij normaal gezien ook de twee halve finales én de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, en daar blijft het ook bij, aldus de Showbizzsite. "Ik wil geen enkel risico lopen om het van kwaad naar erger te laten worden. Ik focus mijzelf qua werk voorlopig alleen op het presenteren van het Songfestival in mei. Dat geeft me momenteel de rust die ik nodig heb! Deze intense periode levert me wel ontzettend veel muzikale inspiratie op. Dus nieuwe nummers van een herboren Jan worden zeker geen probleem voor een nieuw te verschijnen album..."