Euforie en hoogmoed bij Anderlecht? "Jullie gaan nog verschieten van ons"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
RSC Anderlecht heeft zijn tien miljoen verdiend aan wintertransfers en na zeges tegen Cercle Brugge en Moeskroen lijkt RSCA klaar om een en ander te laten zien. Misschien zelfs in play-off 1 als het aan manager Michael Verschueren ligt.

“Financieel is de balans alvast positief. De loonmassa is gedaald, er komt transfergeld binnen en voor onze vier nieuwkomers gaven we minder dan 3 miljoen uit. Maar goed, Anderlecht is geen bank. We zitten hier niet alleen om financiële zaken te regelen, we willen ook een efficiënte ploeg op het veld. Mijn job hangt samen met de successen van de club en die zullen er op een zeker moment wel moeten komen. Anders word ik vroeg of laat verantwoordelijk geacht. We zullen zien of de nieuwkomers het team effectief versterken.”

“Als we nu tegen AA Gent en KV Mechelen 4 op 6 halen, gaan jullie nog verschieten. Oké, Gent is heel goed, maar met alle respect: op Mechelen moeten we winnen. Anderlecht zou niet misstaan in play-off 1. Ik zeg niet dat we dan nog hoog gaan eindigen, maar tegen grotere teams voetballen we vaak beter dan tegen de kleinere die massaal terugplooien. Pas ook op voor de implosie van Standard. Dat moet nu tegen Club, Genk, Antwerp en Charleroi. Echt, ik geloof niet dat het makkelijker is om Europees voetbal te halen via Play-off 2. Dat zijn gesloten matchen en die finale is dan tegen een club die gerodeerd is in tien topduels. Laat maar.”

“Ik probeer mijn werk goed te doen. Het is niet altijd simpel als je dan plots Didillon moet verhuren aan een concurrent als Genk. Of als de verhuur van Trebel aan Al Shabab opeens niet doorgaat door een knieblessure. Of als je Kums met verlies moet verkopen aan Gent. Maar goed: wie zegt dat Kums hier even goed had gepresteerd als nu in Gent? Ik probeer ons aan- en verkoopbeleid te optimaliseren. De jongens die we halen, moeten hier pieken.”