PS roept 'non', de reactie van Bart De Wever is enigszins verrassend

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever had verwacht dat hij aan zet zou komen, maar de keuze van koning Filip ging uit naar Koen Geens (CD&V). De voorzitter van N-VA blijft desondanks de hand uitsteken naar PS.

Nadat hij enkele weken geleden al de hand uitstak naar PS blijft Bart De Wever, ook na de nieuwe weigering van voorzitter Paul Magnette om met N-VA te regeren, bijzonder constructief. Magnette lanceerde een grote 'non' richting N-VA, maar bij de Vlaamse partij houdt men de lijn open.

"Een akkoord met de PS is theoretisch mogelijk. Het is niet ondenkbaar dat wij met de PS een akkoord kunnen bereiken. Ik denk dat er wel raakvlakken zijn, maar die raakvlakken zijn dikwijls breekpunten voor anderen", aldus Bart De Wever bij Terzake.

Slechts een aanloop naar het confederalisme

De Wever liet zelfs optekenen dat hij het confederalisme op dit moment wil parkeren. "Een tweederde meerderheid en een meerderheid in elke taalgroep hebben wij niet voor het confederalisme."

"Men heeft bovendien ook de grondwet voor een groot stuk op slot gezet. De vraag is of we een aanloop kunnen nemen om tot die oplossing te komen. Dit is nog altijd niet uit mijn hoofd."