Vlaams Belang-voorzitter: "We moeten het verzet organiseren tegen Vivaldi-coalitie"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag raakte bekend dat 7 partijen, socialisten, liberalen, groenen en CD&V, willen werken aan een Vivaldi-coalitie. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert bijzonder scherp in een videoboodschap. Hij roept op om 'het verzet te organiseren op een democratische manier'.

"Vlamingen zijn goed voor 60% van de bevolking in dit land, 70% van alle belastingen die geïnd worden, worden betaald door Vlaanderen. Vlaanderen is goed voor 80% van de export. Wij Vlamingen, Vlaanderen is de motor in dit land", steekt Van Grieken van wal in zijn videoreactie.

"Op 26 mei heeft Vlaanderen een duidelijk signaal gestuurd naar de politiek. Het beleid in dit land moet veel rechtser en veel Vlaamser. En welke regering zijn ze vandaag aan het vormen? De meest linkse en anti-Vlaamse regering ooit. Paars-groen + CD&V."

"Eén ding is zeker: er is geen meerderheid in Vlaanderen voor deze linkse en anti-Vlaamse regering. Was het signaal op 26 mei niet duidelijk genoeg? Was het signaal op 26 mei dat mevrouw Almaci of Calvo minister moeten worden en dat er een opengrenzenbeleid moet gevoerd worden?"

Signaal vanuit Vlaanderen

"Was het signaal vanuit Vlaanderen dat we meer socialisten nodig hebben en dat de Vlaming nog meer uitgeperst moet worden als een citroen? Ik denk het niet. Deze regering wordt gedomineerd door Wallonië en door de PS. Wallonië bepaalt en Vlaanderen betaalt. Dat moet stoppen."

"Deze regering moet bekampt worden. We moeten het verzet organiseren op een democratische manier. In de parlementen, in de televisiestudio's, op sociale media, maar ook op straat."