Coens denkt al verder dan Geens, Groen is furieus: “Onverantwoord en onbegrijpelijk”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Joachim Coens (CD&V) ziet wel brood in een afspiegelingsregering, met de regionale coalities in Vlaanderen en Wallonië opgeteld. Groen, dat dan uit de boot valt, reageert verontwaardigd.

N-VA, CD&V en Open Vld aan Vlaamse zijde en PS, MR en Ecolo aan Waalse zijde. Zo’n federale regering ziet voormalig informateur Joachim Coens wel zitten. “Het kan een mechanisme zijn om de boel te deblokkeren”, vertelde hij aan De Morgen. “Het zou ons land bestuurbaar kunnen maken.”

Ondertussen lekte uit dat voor de CD&V-top de Vivaldi-optie met vier partijen van de tafel is. Koen Geens (CD&V) kreeg opdracht enkel en alleen paars-geel af te toetsen. “Niet enkel wij, maar ook Open VLD en SP.A hebben problemen met Vivaldi”, aldus Coens. “Er is op dit moment geen coherent inhoudelijk verhaal mogelijk.”

Groen kan alvast niet lachen met de uitlatingen van de CD&V-voorzitter. “Onverantwoord hoe Joachim Coens zich elke dag opwerpt als woordvoerder van de N-VA”, vindt Vlaams Parlementslid Stijn Bex (Groen). “Vivaldi kan zoveel sterker zijn. Onbegrijpelijk dat Coens dat gesprek zelfs niet wil voeren.”