Eén van de drie koningen krijgt ervan langs: "Een speelvogel en een narcist is het"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Politiek journalist Rik Van Cauwelaert vindt dat Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) meer intern overleg moeten plegen en minder verklaringen moeten doen op sociale media. Van één van hen heeft hij geen hoge pet op.

Het feit dat er door 'de drie koningen' veel gecommuniceerd werd, met name via sociale media, vindt Van Cauwelaert een kwalijke zaak. "Ze reden elkaar in de wielen door verklaringen af te leggen. Ze communiceren om de haverklap via Twitter en andere kanalen. Elke verklaring is er één te veel in deze omstandigheden. Zwijgen is de grote kunst", zei hij op Vlaams Parlement TV.

Hij heeft ook geen goed woord over voor Georges-Louis Bouchez: "Daar komt de onbekwaamheid echt boven. Hij is een nieuweling in het vak. Dat is een speelvogel en een narcist volgens mij. En hij is gewoon niet in staat om te zwijgen."

Bouchez reageerde op de uitlatingen: "Hij weet dit allemaal zonder ooit één enkele ontmoeting met mij te hebben gehad. Ik heb nooit iets gelekt tijdens deze onderhandelingen. Anders was de pers wel liever voor mij. Het maken van analyses van iemand die je nog nooit hebt ontmoet, kan op z'n zachtst gezegd lui genoemd worden."