Frank Deboosere is er niet gerust in: “Gaat schade veroorzaken”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag kregen we mooi winterweer. Dat zal ook morgen nog het geval zijn, maar wat daarna volgt, is allemaal veel minder fraai.

"Vannacht gaan we veel sterren zien. Daardoor koelt het goed af want zonder wolken is er geen deken dat over de aarde ligt om de warmte te behouden. Het kan ook in Vlaanderen gaan vriezen", legt weerman Frank Deboosere uit bij Radio 2.

"Morgen krijgen we nog meer zon dan vandaag. Het wordt een prachtige dag. Het wordt 10 graden. Profiteer er zeker van want het blijft niet duren. Daarna nadert storm Ciara ons land. Zaterdag wakkert de wind aan met een regenzone."

"Zondag gaat het goed regenen en waaien. In het begin van de dag is dat 60 à 70 kilometer per uur. Daarna kunnen de rukwinden oplopen tot meer dan 100 kilometer per uur. Er zit veel los, dat kan gaan waaien. Ciara zou wel voor schade kunnen zorgen."

“Maandag zijn er nog altijd felle buien en rukwinden tot 100 kilometer per uur. Dat blijft ook dinsdag zo bij 8 graden. Woensdag zou het minder hard gaan waaien met een graad of 7."